Garam masala

Garam masala

Αν και έχει γίνει μεγάλος ντόρος με το pumkin spice mix, το δικό μου αγαπημένο είναι το garam masala. Δημοφιλές ινδικό μείγμα μπαχαρικών ιδανικό για πολλά φαγητά με αγαπημένο του την μελιτζάνα.  Εγω όμως το δοκίμασα στο καφέ φίλτρου και ενθουσιάστηκα διότι δίνει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα. 

Τα υλικά για το garam masala είναι: 

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (εγω εβαλα  ½ διότι το κακουλε με πειραζει)
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Συνταγή:
  • Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αποθηκεύουμε. Τόσο απλά!
  • Ετοιμάζουμε το καφέ φίλτρου και μαζί με τον καφέ βάζουμε και λίγο από το μείγμα μας. 
  • Αν έχουμε καφετέρια περιμένουμε να κάνει την δουλειά της. Αν σαν και εμένα δεν έχεις, ρίχνουμε το ζεστό νερό στο φίλτρο, περιμένουμε να στραγγίξει, προσθέτουμε το γλυκαντικό που θέλουμε και έτοιμο.

*Tips: Μην ξεχάσεις να το χρησιμοποιήσεις σε ψητά λαχανικά, πατάτες φούρνου κλπ 

Enjoy!!

Για να δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής επισκεφθείτε την σελίδα μας στο instagram idiotropa.gr.
Επιστροφή στο ιστολόγιο