Αρωματικό βούτυρο
Share
Αυτό που λατρεύω όταν πηγαίνω σε ένα μαγαζί για φαγητό είναι η στιγμή που, μόλις καθίσεις, σου φέρνουν κάτι μικρό αλλά απολαυστικό: λίγο φρέσκο ψωμί με πατέ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή – ακόμα καλύτερα – αρωματισμένο βούτυρο με μπαχαρικά. Είναι αυτή η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και σε προετοιμάζει για μια όμορφη γευστική εμπειρία.
Παρακάτω φτιάχνω την δικιά μου αγαπημένη εκδοχή βουτύρου με μπαχαρικά.
Υλικά:
- 300g βούτυρο αγελαδινό (ή όποιο άλλο θες)
- 1,5 κ. γλ. βασιλικό
- 1,5 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- 1 κ. γλ. αλάτι (ή και λιγότερο ανάλογα τα γούστα)
- 1,5 κ. γλ. πατέ αποξηραμένης πιπεριάς με καυτερή πιπεριά idiotropa
Συνταγή:
- Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει αρκετά
- Με ένα πιρούνι το "πατάμε" καλά, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε το μισό μίγμα και αποθηκεύουμε είτε σε κάποιο βάζο είτε σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα όπου θα δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
- Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το πατέ αποξηραμένης πιπεριάς με καυτερή πιπεριά ανακατεύουμε καλά και αποθηκεύουμε όπως πριν.
- Σερβίρουμε με φρέσκο, φρυγανισμένο ή απλό ψωμάκι και Enjoy!
*Tips:
Αποθηκεύουμε για μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο και μετά κατάψυξη έως 3 μήνες (Αν μείνει τόσο πολύ φυσικά)
Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις όποιο μπαχαρικό θέλεις ώστε να το κάνεις στα δικά σου γούστα
Προσοχή στις αναλογίες να μην αλλάξουν πολύ διότι αν βάλεις περισσότερο θα φύγει η γεύση του βουτύρου απο το μίγμα ενώ αν βάλεις λιγότερα θα υπερισχύσει η γεύση του βουτύρου.
Enjoy!