Λιαστή ντομάτα

Η λιαστή μας ντομάτα παράγεται από παραγωγούς των γύρω περιοχών του νομού, οι οποίοι τις συλλέγουν για εμάς με το χέρι την εποχή της συγκομιδής τους και τις φέρνουν στις εγκαταστάσεις μας. Εκεί ξεκινάει η διαδικασία της δικιά μας παραγωγής, δηλαδή γίνεται διαλογή και πλύσιμο της ντομάτας, κόψιμο και τοποθέτηση σε καρότσια. Η διαδικασία της αποξήρανσης ξεκινάει από τη στιγμή που θα μπει το καρότσι στο τούνελ με θερμό αέρα. Η αποξήρανση της ντομάτας γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολλές ώρες ώστε να μην καταστραφούν τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες της. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικούς περιέκτες και διατηρούνται στο ψυγείο μας.
Σε ό,τι αφορά τη διατροφική της αξία είναι πλούσια σε βιταμίνες A, B, C, και Ε, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχει επίσης πολυφαινόλες αλλά και μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου( μεγαλύτερη από τη νωπή ντομάτα) η οποία παρουσιάζει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Τρόπος χρήσης

Η λιαστή ντομάτα μπορεί αρχικά να καταναλωθεί ως έχει, δηλαδή σαν ξηρός καρπός. Σε περίπτωση που θέλετε να τις ζωντανέψτε, μπορείτε να τις βάλετε σε ζεστό νερό για 5 λεπτά. Μπορούν να εμπλουτίσουν σάλτσες ή μαγειρευτά αλλά και ποικιλία κρεάτων. Συνοδεύουν τέλεια τις πράσινες νωπές σαλάτες, τα μακαρόνια και είναι κατάλληλες για να φτιάξετε ψωμί ή αλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα. Η λιαστή ντομάτα στο λάδι είναι κατάλληλη για όλες τις παραπάνω χρήσεις με μόνη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να την βάλετε σε ζεστό νερό.

 • Λιαστή ντομάτα zip

  Λιαστή ντομάτα zip

  Η λιαστή μας ντομάτα είναι αρωματική με πλούσια και βαθιά γεύση. Έχει λίγο αλάτι και χαρακτηριστική οξύτητα.

 • Λιαστή ντομάτα σε λάδι 330γρ

  Λιαστή ντομάτα σε λάδι 330γρ

  Η λιαστή ντομάτα στο λάδι έχει μια πιο ιδιαίτερη και έντονη γεύση απ’ ότι η απλή λιαστή ντομάτα λόγω των μπαχαρικών που χρησιμοποιούμε, μπαχαρικά τα οποία συναντούνται στην ελληνική ύπαιθρο. Το συγκεκριμένο προϊόν διακρίθηκε στα Βραβεία Gourmet 2008-2009 στην Αθήνα.

 • Λιαστή ντομάτα

  Λιαστή ντομάτα

  Η λιαστή μας ντομάτα είναι αρωματική με πλούσια και βαθιά γεύση. Έχει λίγο αλάτι και χαρακτηριστική οξύτητα.