Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα ιχνοστοιχεία τους. Στα φρούτα που παράγουμε δεν προσθέτουμε συντηρητικά, χρωστικές ή γλυκαντικές ουσίες. Έχουν πολύ ωραίο άρωμα, γεύση και εμφάνιση, τα οποία οφείλονται όχι μόνο στο ίδιο το προϊόν αλλά και στον τρόπο αποξήρανσης, ο οποίος βοηθάει στην διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του φρούτου. Η φλούδα του φρούτου είναι επίσης πλούσια σε ωφέλιμα στοιχεία και γι’ αυτό προτείνεται να καταναλώνεται και αυτή. Η αεροστεγής επανακλειόμενη συσκευασία που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζει τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και μετά το άνοιγμα.

Τρόπος χρήσης

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα θρεπτικό σνακ για τα παιδιά και τους μεγάλους και να καταναλωθούν, σαν ξηρός καρπός. Επιπλέον συνοδεύουν πολύ ωραία και εμπλουτίζουν πολλά γεύματα όπως ριζότο, σαλάτες αλλά και γλυκά όπως ο κορμός. Τα φρούτα που παράγουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν γενικότερα στη διακόσμηση αλλά και να διακοσμήσουν με ευχάριστο τρόπο ακόμη και ένα κοκτέιλ βελτιώνοντας την εμφάνισή του και εμπλουτίζοντας τη γεύση του.

 • Αποξηραμένο μήλο zip 80γρ

  Αποξηραμένο μήλο zip 80γρ

  Το αποξηραμένο μήλο έχει γλυκιά γεύση και πολύ ωραίο άρωμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και διαιτητικές ίνες. Επιπλέον περιέχει λίγες θερμίδες γι’ αυτό προτείνεται στις δίαιτες. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα καθώς βοηθάει στη γρηγορότερη πέψη και το μεταβολισμό του οργανισμού. Η φλούδα του μήλου περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες και μεταξύ άλλων, ενισχύει τη μνήμη μας, καταπραΰνει το αναπνευστικό σύστημα και βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου. Εν κατακλείδι το γνωστό ρητό «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» δεν είναι τυχαίο.

 • Αποξηραμένο πορτοκάλι zip 80γρ

  Αποξηραμένο πορτοκάλι zip 80γρ

  Το αποξηραμένο πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση, μέρος της οποίας οφείλεται στη φλούδα του και είναι πολύ αρωματικό. Περιέχει πολλά απαραίτητα για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, β-καροτίνη, κ.α. Η κατανάλωση πορτοκαλιού μεταξύ άλλων προλαμβάνει τον καρκίνο, μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και την χοληστερίνη και προωθεί τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Πολλές από τις θρεπτικές ουσίες του πορτοκαλιού βρίσκονται στη φλούδα του, η οποία περιέχει 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τη σάρκα του.

 • Αποξηραμένο λεμόνι zip 80γρ

  Αποξηραμένο λεμόνι zip 80γρ

  Το αποξηραμένο λεμόνι έχει ελαφρώς ξινή γεύση και πολύ ωραίο άρωμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β και C, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό και αντιοξειδωτικό. Βοηθάει στην πέψη και την ενυδάτωση του σώματος. Αποτελεί σύμμαχο του οργανισμού στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας για αυτό και προτείνεται σε πολλές δίαιτες, αλλά και της αρθρίτιδας. Η φλούδα του λεμονιού περιέχει το ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό tangeretin, που έχει αποδειχτεί ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η νόσος Parkinson.