Αποξηραμένα λαχανικά

Τα αποξηραμένα μας λαχανικά είναι 100% φυσικά. Έχουν πολύ ωραίο άρωμα, γεύση και εμφάνιση, τα οποία οφείλονται όχι μόνο στο ίδιο το προϊόν αλλά και στον τρόπο αποξήρανσης, ο οποίος βοηθάει στην διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του λαχανικού. Δεν προσθέτουμε ούτε συντηρητικά ούτε χρωστικές ουσίες. Η αεροστεγής επανακλειόμενη συσκευασία που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζει τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και μετά το άνοιγμα. Το μανιτάρι μπορεί να μην αποτελεί λαχανικό αλλά χρησιμοποιείται όπως τα λαχανικά γι’ αυτό και το εντάσσουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τρόπος χρήσης

Τα αποξηραμένα λαχανικά είναι κατάλληλα για να εμπλουτίσουν κάθε φαγητό. Για να μαλακώσουν μπορείτε να τα βάλετε σε ζεστό νερό για 5-10 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πίτες, σούπες, ριζότο αλλά και στις σαλάτες. Είναι κατάλληλα επίσης για να συνοδεύσουν κρέατα και ψάρια αλλά και να προσδώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε κάποια σάλτσα ή λαδερό φαγητό δεν χρειάζεται να τα βάλετε σε ζεστό νερό πριν τη χρήση διότι θα μαλακώσουν από μόνα τους κατά την εκτέλεση της συνταγής.

 • Αποξηραμένη μελιτζάνα zip 20γρ

  Αποξηραμένη μελιτζάνα zip 20γρ

  Η αποξηραμένη μελιτζάνα, είτε σε φέτες είτε σε κύβους, είναι ένα προϊόν πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο, το οποίο μάλιστα είναι αυτό που κάνει το χρώμα της να αλλάζει όταν εκτίθεται στον αέρα. Ακόμη, περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών.
  Βοηθά στην πρόληψη της αρθρίτιδας, της οστεοπόρωσης αλλά και προβλημάτων που σχετίζονται με τη καρδιά καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επίσης προσδίδει στο φαγητό μια γλυκιά γεύση με ελαφρύ άρωμα μελιτζάνας.

 • Αποξηραμένη πιπεριά zip 20γρ

  Αποξηραμένη πιπεριά zip 20γρ

  Η αποξηραμένη πιπεριά, είτε πράσινη είτε κόκκινη, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών αλλά και μαγγανίου. Βοηθά στην προστασία διαφόρων ιστών και οργάνων όπως οι αρθρώσεις, οι αρτηρίες, τα νεύρα και τα μάτια. Επίσης συμβάλλει στην πρόληψη εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και κάποιων μορφών καρκίνου. Τέλος συνεισφέρει στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος.